Formaat
2.3cm x 21.5cm x 50cm
(Hoogte x Breedte x Lengte)
Favorieten

Vind je dit een mooi knikkerbord? Voeg hem toe aan je favorieten!

Hoop-O-Loop

Een ding is zeker duidelijk van dit spel: het is GEEN knikkerspel. Wat doet het dan in mijn verzameling, vraagt u zich af. Welnu, in mijn blinde ambitie om weer eens een knikkerspel te scoren vertrouwde ik maar al te graag op de verkoper die dit spel adverteerde als een Knikkerspel. Te mooi om niet aan te schaffen, zo dom om niet te kijken hoe je bijv. de knikkers dan wegschiet; ik zag wel dat het schietmechanisme niet compleet was, maar ach. En waar worden de knikkers dan opgevangen, of moet je iets van de ijzeren pinnen bovenaan het bord “afknikkeren?” 

Nader onderzoek (iets te achteraf) leert het volgende: Deze Hoop-O-Loop (“Sunny Andy” – er schijnt ook nog een “Sunny Suzy” te bestaan) geproduceerd door de Wolverine Supply & Mfg. Co. uit Pittsburgh,  PA (Pennsylvania), USA. is, helaas, geen knikkerspel, maar een schietspel waar je probeert ringen om de ijzeren pinnen op het bovenste deel van het bord te schieten. Elke pin correspondeert met een dier en een daaraan gekoppelde score. Het schietmechanisme kan ook nog van 0 tot 20 graden naar links en rechts worden gedraaid, om zo te bepalen op welk van de dieren de speler wil richten. De ringen ontbreken (vanzelfsprekend).  Het bovenste deel, met de dierenafbeeldingen) scharniert op het onderste deel en kan dus ook nog in een andere hellingshoek worden gezet. Er is patent aangevraagd op dit spel op 31 maart 1925 (patentnummer: 1,531,323).

Het spel is zo’n acht jaar na de Eerste Wereld Oorlog geproduceerd en volgt de traditionele rolpatronen van die tijd: de twee mannelijke jagers dragen kogelriemen en de twee vrouwen zijn toeschouwers, hoewel er bij de één wel een geweer tegen haar been rust. Onder de titel staan de “Hunting Rules” vermeld:

Two or more persons may play Hoop-O-Loop….Pull back gun trigger and drop hoop into opening. Release gun trigger and the hoop will be shot forward and up the incline. To score, hoop must encircle one of the pegs near each animal. Numbers shown underneath pegs indicate point value. Each player in turn shoots four hoops allowing them to stay where shot until all four have been used. Add up points shown inside each ring on peg where animal has been looped. Player first scoring 250 points or any other specified number, wins. The gun, at the player’s preference, can be aimed at any point on the incline.

Reacties van onze community op dit bord.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bowe frankema
Beheerder
2 jaren geleden

Dit is nog een test reactie. Kijken of de bug is opgelost

Translate Site >>>
1
0
Wil je iets kwijt over dit bord? Laat een reactie achter!x