Formaat
7cm x 13cm x 29cm
(Hoogte x Breedte x Lengte)
Favorieten

Vind je dit een mooi knikkerbord? Voeg hem toe aan je favorieten!

Spot Shot

Het “Spot Shot” knikkerspel dateert uit de jaren rond 1935 en is van Amerikaanse makelij: Wolverine Supply & Mfg. Co., Pittsburgh, Pennsylvania. Er bestaan een paar versies van dit spel, waarbij het verschil zit in het schietmechaniek van het spel. Bij dit spel moet de speler op het zwarte wipje links tikken om de knikker in het spel te brengen. Deze gaat vervolgens naar boven en belandt via de baan op het ronde reservoir met de 6 gaten. De 5 buitenste gaten leveren een score op van 5 – 25 punten. Het middelste gat is iets groter en komt een knikker daar in terecht, dan valt hij naar beneden op een baan die hem weer naar het startpunt terug brengt om opnieuw afgevuurd te worden. De snelheid van de knikker wordt bepaald door hoe hard de speler op de wip tikt.             

Bij dit spel valt op dat het op een houten ondergrond is gemonteerd met tevens een met een dekseltje afsluitbaar bakje voor de knikkers.

Onder de P van Spot Shot zit nog een hendel die naar beneden kan worden gebracht, mogelijk om zo de onderste baan vrij te maken voor de knikker die vanuit het middelste gat terug rolt naar de startpositie. Van dit laatste ben ik echter niet zeker.

Het is een oud “beestje” en er is vast en zeker veel mee gespeeld en hij is dan ook niet vrij van een klein beetje oxidatie, met name op het ronde vlak met de gaten. Maar als ik bedenk dat dit speel reeds lang voordat ik ben geboren is vervaardigd…..ik begin al net zo roestig te worden.

Op de originele verpakkingsdoos, die ik niet bezit, staan de spelregels vermeld:

Playing Directions

Any number may play Spot Shot. Shooting 5 marbles constitutes one turn at the game. By releasing the trigger, marbles circle the disc and the ones which drop in the numbered holes scores the points designated. After each player has shot the 5 marbles, the total of points is added and all the marbles are then dropped through the middle hole.

Spot Shot may be played in various ways such as each turn of the players counting as an indivuidual game or the game may be played for a total of 100, 250 or any number of points decided upon.

Reacties van onze community op dit bord.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Translate Site >>>
0
Wil je iets kwijt over dit bord? Laat een reactie achter!x