Formaat
9cm x 33cm x 28.5cm
(Hoogte x Breedte x Lengte)
Favorieten

Vind je dit een mooi knikkerbord? Voeg hem toe aan je favorieten!

Labyrintspel

Volgens de fabrikant, de Zweedse speelgoedfabrikant van houten speelgoed, verscheen de eerste versie van dit spel in 1946 en zijn er ondertussen al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht. Deze fabrikant, van wie de geschiedenis teruggaat tot 1860, is o.a. bekend van de houten treinset. Dit spel bestaat uit drie rechthoekige bakken: de buitenste is het casco van het spel en de binnenste 2 kunnen los van elkaar middels de twee zwarte draaiknoppen aan de zijkant van het spel omhoog of omlaag bewegen. Een speler legt de knikker bovenaan op de startpositie en probeert al balancerend deze via de blauwe lijn langs de de 40 gaten van start naar finish rollen. Maximaal te behalen score: 60 punten. Valt de knikker onderweg in een gat dan krijgt de speler de score behorend bij dat gat. Op de zijkant van het spel zit een sticker met de naam van de fabrikant (BRIO) en de naam (LABYRINTSPEL) met daaronder een rode hoofdletter S en daar weer onder SWEDEN.

BRIO speelgoed kreeg wereldwijde erkenning met de invoering van het BRIO Labyrintspel in 1946. Het houten doolhof, met de kenmerkende kantelende vlakken werd verspreid over de hele wereld tijdens de jaren 1950 en 1960 en was grotendeels verantwoordelijk voor de oorspronkelijke verspreiding van de merknaam BRIO. Het spel wordt nog steeds door BRIO geproduceerd en is nu ook verkrijgbaar in nieuwe kleuren (rode buitenkant en wit speelveld met zwarte balkjes erop) en met twee extra inlegplaten met verschillende moeilijkheidsniveaus. Een met minder gaten is makkelijker, maar wanneer dat te makkelijk wordt is het tijd om een andere plaat te proberen.

Er bestaan ook inlegplaten met afbeeldingen van een golfbaan en een honkbalveld.

Met de 2 inzetplaten kan het spel dus op 3 verschillende manieren gespeeld worden; de bovenste foto toont een golfbaan en de onderste een honkbalveld. Met de 2 inzetplaten kan het spel dus op 3 verschillende manieren gespeeld worden.

BRIO heeft meerdere spellen op de markt gebracht, zoals het hieronder afgebeelde “Fortunaspel”, met afstootstok in plaats van schietmechaniek!

Afbeelding 1 van 15

Reacties van onze community op dit bord.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Niko Mulder
Niko Mulder
2 jaren geleden

Volgens Wikipedia heeft een labyrint maar één gang; degene die erdoor loopt komt uiteindelijk vanzelf bij het eindpunt. Dit spel heeft meerdere gangen die mogelijk zijn en is daarom een doolhof. Een doolhof was oorspronkelijk een tuin (hof) waarin men kon verdwalen (dolen). Ik zou het om die reden een doolhofspel noemen.

Translate Site >>>
1
0
Wil je iets kwijt over dit bord? Laat een reactie achter!x