Formaat
2.7cm x 30.7cm x 60.5cm
(Hoogte x Breedte x Lengte)
Favorieten

Vind je dit een mooi knikkerbord? Voeg hem toe aan je favorieten!

Sky Ride

De “Sky Ride” is een knikkerbord van Amerikaanse makelij (Joseph Schneider Inc., New York) en heeft een metalen frame met een speelbord van hardhout. We zien afgebeeld een geel vliegtuig met daaronder tal van parachutisten tegen een rode achtergrond. Het spel heeft naast het trekmechanisme om de knikkers in het spel te brengen nog twee schietmechanismen, een centraal midden op het vliegtuig en een helemaal onderaan in het midden (dit mechanisme werkt wel, maar helaas ontbreekt de schuine metalen strip links onder (rechts wel aanwezig) om de knikkers naar deze trekker te leiden. Voorts ontbreken een aantal pinnen op het speelbord. Op de achterkant bevindt zich een metalen beugel die omgeklapt kan worden waardoor het spel schuin naar beneden afloopt. 

Dit spel is in de jaren 30-40 van de vorige eeuw vervaardigd. De firma Joseph Schneider Inc. produceerde in de periode vanaf 1935 tal van andere spellen, zoals de “Pinch Hitter”, “Dealer”, “Kick-Back”, “Kick-Back” (Electric, de eerste met batterijen!), “Criss Cross” en de “Alamo”. Het logo van het bedrijf, de in elkaar gevlochten letters J en S, vindt men op de brede metalen rand onderaan het spel en vlak daar boven op het speelveld. Boven de spelregels staat links: MADE IN U.S.A.  PATENTED en rechts boven de schuine metalen strip: M’F’D BY JOSEPH SCHNEIDER CO., Inc. De drie trekmechanismen werken nog naar behoren. Wat afwerking betreft, zoals het ijzerbeslag aan de randen van het bord, vind ik de spellen van deze fabrikant echt te gek. 

De spelregels staan onderaan in het Engels: How to play Sky Ride

Each player shoots seven marbles. When marble rolls into upper or lower “Sky Ride” point, then shoot the center trigger until the marble rolls into a scoring hole. When any marble rolls into top hole, entire score is doubled; odd colored marble in top hole quadruples entire score; in any other hole doubles the score of that hole.

Reacties van onze community op dit bord.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Translate Site >>>
0
Wil je iets kwijt over dit bord? Laat een reactie achter!x