Formaat
2cm x 24.2cm x 38.6cm
(Hoogte x Breedte x Lengte)
Favorieten

Vind je dit een mooi knikkerbord? Voeg hem toe aan je favorieten!

Rocket Shot

Deze Rocket Shot is een product van de Lindstrom Tool & Toy Company uit Bridgeport, Connecticut, U.S.A. en is geheel van metaal vervaardigd, dus ook het speelveld. Bij de meeste andere knikkerborden in mijn verzameling is het speelveld van hout of triplex met daarop een papieren afbeelding gelijmd. Dit spel dateert hoogstwaarschijnlijk van voor de Tweede Wereldoorlog en verkeert nog in uitstekende conditie. Het schietmechaniek werkt nog goed en er ontbreken geen onderdelen. De opvangbakjes met bijbehorende scores worden telkens gevormd door een aantal metalen pinnetjes. Verder staan er her en der verspreid op het speelveld eenzelfde soort pinnetjes om de baan van de knikker te beïnvloeden. Onder de metalen boog bovenaan staat de tekst “Return Out Balls” en deze geeft aan dat knikkers die helemaal onderaan op het bord belanden – hier staat 2 keer “out balls” – opnieuw in het spel mogen worden gebracht. Het trekmechaniek bestaat uit een metalen schuifje met een kleine opstaande rand waarmee je het naar achteren kan trekken.

Centraal op het speelveld staat de tekst Lindstrom’s ROCKET SHOT made in U.S.A. en midden onderaan zien we een rode vuurpijl, de “rocket” die gaat worden afgeschoten. Van dezelfde firma heb ik nog een iets grotere en uitgebreidere versie van de Rocket Shot.

Spelregels ontbreken maar deze zijn door de spelers eenvoudig voor aanvang van het spel af te spreken, bijvoorbeeld over het aantal beurten en het aantal te gebruiken knikkers.

Reacties van onze community op dit bord.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Translate Site >>>
0
Wil je iets kwijt over dit bord? Laat een reactie achter!x