Formaat
2.2cm x 23.5cm x 41cm
(Hoogte x Breedte x Lengte)
Favorieten

Vind je dit een mooi knikkerbord? Voeg hem toe aan je favorieten!

Bagatelle and Baseball

Dit spel is geproduceerd door de Sharp-Boyd Company uit Pittsburgh, Pennsylvania in de U.S.A. Het stamt uit de jaren 1930; Charles L. Sharp vroeg op 31 maart 1932 patent aan (‘PAT 1890950’ staat op het metalen afdekplaatje van het trekmechaniek) hetgeen op 13 december van datzelfde jaar werd toegekend. Op het patent staat de titel “Game Board” vermeld, maar de tekst verwijst naar het schietmechaniek in combinatie met de startbaan. 

De firma produceerde een drietal min of meer soortgelijke knikkerspellen in de jaren 1930, onder de namen:  Sharp’s Shooter Junior, Sharp’s Shooter – Baseball Bagatelle en Improved Sharp’s Shooter – Baseball Bagatelle (zie foto’s hieronder):

Sharp's Shooter - Baseball Bagatelle Playfield

Sharp's Shooter Junior Playfield

Mijn spel heeft een triplex bodemplaat met daarop door spijkertjes gevormde knikker-bakjes met bijbehorende scores en helemaal onderaan zijn nog 5 vakjes met scores. Alle bakjes en vakjes zijn voorzien van termen uit het honkbal, zoals base, strike, 1st base, etc. Voorts staan er her en der nog een aantal spijkertjes om de baan van de knikker te beïnvloeden. De buitenrand bestaat uit een grijze metalen strip en de onderkant wordt afgedekt met een groene houten lat. Eenzelfde lat vormt het linkerdeel van de startbaan en hier is ook het deksel van het schietmechaniek op bevestigd. De trekker bestaat uit een metalen oog met een veer. Bovenaan staat op de ronding “BAGATELLE and BASEBALL”.

Het is van betrekkelijke eenvoud, maar in combinatie met z’n leeftijd en nog steeds heldere afbeelding is dat ook de charme.

Reacties van onze community op dit bord.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Translate Site >>>
0
Wil je iets kwijt over dit bord? Laat een reactie achter!x