Formaat
3cm x 25cm x 45.5cm
(Hoogte x Breedte x Lengte)
Favorieten

Vind je dit een mooi knikkerbord? Voeg hem toe aan je favorieten!

De Sinaasappelboom

Wat het meest opvalt aan dit knikkerspel zijn de heldere kleuren en het relatief grote schietmechaniek. Dat schietmechaniek werkt nog dusdanig goed en krachtig dat je bijna de deuken in het belletje aan de bovenkant schiet. In tegenstelling tot sommige spellen waarbij je het schietmechaniek iets naar links of naar rechts kunt bewegen staat deze helemaal vast op het bord. Door de trekker afwisselend harder of zachter aan te trekken kun je als speler misschien nog een beetje invloed op het spel uitoefenen.

We zien 8 knikker-potjes die in de triplex bodemplaat zijn uitgefreesd, elk met een score van 50 tot 200. Elk potje was oorspronkelijk omgeven door een aantal spijkertjes, maar de meeste hiervan ontbreken inmiddels. 

Er is geen informatie op het spel zelf te vinden over de oorsprong of over de spelregels. Voor wat betreft dat laatste is overigens weinig fantasie nodig. Ik vind het aannemelijk dat het hier gaat om een sinaasappelboom, al is de verhouding sinaasappel – mannetje linksonder “ietwat” scheef!

Conclusie: geen al te spectaculair knikkerspel, maar het werkt wel, al is het maar op de zenuwen van sommige huisgenoten vanwege de enorme knal die het trekmechaniek veroorzaakt.

Reacties van onze community op dit bord.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Translate Site >>>
0
Wil je iets kwijt over dit bord? Laat een reactie achter!x