Formaat
7.3cm x 31cm x 58cm
(Hoogte x Breedte x Lengte)
Favorieten

Vind je dit een mooi knikkerbord? Voeg hem toe aan je favorieten!

Bagatelle biljart

Dit spel hier is mogelijk de meest vereenvoudigde vorm van het veel oudere en veel chiquere Engelse bagatelle biljart zoals hieronder afgebeeld.

Old English Bagatelle
 
Het is uiteraard bedoeld voor kinderen om thuis mee te spelen. Er worden twee keu’s, 8 houten balletjes (7 witte en 1 rode) en 1 houten kegeltje meegeleverd. Er bevinden zich twee stippen middenonder op het speelveld waar de ballen dienen te worden afgestoten. Spelregels ontbreken bij dit spel maar zijn eenvoudig te herleiden tot hun oudere voorgangers. De rode bal geeft hoogstwaarschijnlijk recht op een verdubbeling van de score. Vanaf het afstootpunt probeert een speler de 8 ballen in de gaten te spelen. Valt een bal in een van de acht gaten, dan rolt hij weer terug naar beneden en kan of mag opnieuw gespeeld worden. Ballen die via het groene speelveld terug rollen tot onderaan mogen niet opnieuw worden afgestoten. Om het scoren van punten te bemoeilijken kan men het kegeltje voor bijv. het potje met de score 100 zetten zodat de bal niet rechtstreeks maar via de zijwand moet worden gespeeld. Waarschijnlijk werden er oorspronkelijk drie van die kegeltjes bij het spel geleverd omdat dat ook het standaard aantal was bij de oudere en grotere biljarts.
 
Er is helaas geen informatie over de herkomst of producent op het spel zelf te vinden en ook niet over wanneer het is geproduceerd. 
Reacties van onze community op dit bord.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Translate Site >>>
0
Wil je iets kwijt over dit bord? Laat een reactie achter!x