Formaat
3.7cm x 23.5cm x 49.5cm
(Hoogte x Breedte x Lengte)
Favorieten

Vind je dit een mooi knikkerbord? Voeg hem toe aan je favorieten!

Spelende kinderen met Zeppelin

De afbeeldingen op dit spel doen een beetje denken aan Cornelis Jetses illustraties voor “Ot en Sien”, een serie kinderboeken uit de jaren 1902-1905. We zien twee groepjes van elk vier spelende kinderen. Het bovenste groepje, met hond, staat met verbazing te kijken naar een Zeppelin die dreigt een noodlanding te moeten maken op het meer. Onderaan rennen twee jongens en meisjes hand in hand achter een bal aan. Zij hebben de Zeppelin nog niet waargenomen lijkt het. Het landschap waarin ze zich bevinden ziet er idyllisch uit met al dat natuurschoon zoals de besneeuwde bergen op de achtergrond en de bloeiende bomen en planten. Maar dan toch die Zeppelin……

Het spel is van hout vervaardigd, dus ook de bodemplaat met daarin 5 metalen knikker-potjes en tal van spijkertjes. Rechts vinden we de startbaan met eenvoudig trekmechaniek met veer, links een aparte baan voor knikkers die uit het spel geraken en helemaal onderaan nog 5 kleine opvangbakjes met bijbehorende scores van 1 t/m 5. Het balkje tussen vakjes 1 en 4 ontbreekt. Midden op het spel bevindt zich nog een belletje omringd door spijkertjes waarin ook knikkers kunnen worden gepot. Het ontbreekt me aan informatie over de oudheid van het spel en van de afbeelding weet ik niet wie de maker is. Op het spel is geen enkele informatie hierover te vinden.

Er ontbreken een paar spijkertjes en het eerder genoemde balkje tussen de vakjes met scores 1 en 4, maar verder is het spel compleet en kan er gewoon mee gespeeld worden. De afbeelding ziet er nog zeer behoorlijk uit en vertoont nauwelijks beschadigingen. 

Reacties van onze community op dit bord.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Translate Site >>>
0
Wil je iets kwijt over dit bord? Laat een reactie achter!x