Formaat
3cm x 35.7cm x 57.3cm
(Hoogte x Breedte x Lengte)
Favorieten

Vind je dit een mooi knikkerbord? Voeg hem toe aan je favorieten!

Spin-A-Way

De Spin-A-Way uit de periode rond 1930 is een product van de Lindstrom Tool & Toy Company uit de Verenigde Staten (Bridgeport, Connecticut). De naam van de fabrikant staat rechtsboven op het speelveld vermeld onder de titel van het spel, waarbij tevens links het patentnummer staat (Pat.No. 1,995,263). Het speelveld bestaat uit een houten bodemplaat met daarop 11 door drie metalen pinnetjes gevormde knikkerpotjes, in scores oplopend van 100 tot 3000. Rechts onderaan is een “ingenieus” systeem van pinnetjes te zien waarbij de knikker in het gunstigste geval uiteindelijk kan belanden in een van de twee metalen beugelreservoirs met scores 5000 en 2000. 

Naast het schietmechaniek rechtsonder, om het spel mee te beginnen, zien we op het bord nog twee kleine rode schietmechanieken die benut kunnen worden om een eerder afgeschoten knikker opnieuw in het spel te brengen. Deze bieden de kans om met de knikker te mikken op een van de twee rode molentjes (“pointers”) met wijzerplaat en bijbehorende scores om extra punten te behalen. De pijl op de molentjes wordt bij aanvang van het spel op score 0 gezet en wijst na aanraking door een knikker een nieuwe score aan die mag worden meegenomen in de eindscore van de speler. Midden bovenaan bevindt zich de ronde opening waar aan de onderkant van het spel het pootje in wordt gestopt om het spel schuin af te laten lopen en deze doet tevens dienst als knikkerpotje. Het woord “double” er onder geeft aan dat de totaalscore van een speler wordt verdubbeld als deze er in slaagt hier een knikker in te plaatsen.

De metalen onderkant en het schietmechaniek met ronde opening om de knikker in te laten vallen zijn kenmerkend voor meerdere spellen van deze fabrikant. De schietmechanieken werken alle drie nog, er ontbreekt slechts één pinnetje en er zijn nauwelijks beschadigingen op de afbeelding. Kortom, een bijzonder fraai exemplaar.

Op de achterzijde worden de spelregels uiteengezet:

                                       LINDSTROM’S “Spin-A-Way” Game  No. 620

                                                          Instructions

This high-scoring game is played along the lines of Bagatelle, each player shooting seven marbles, one at a time. To the score registered by the marbles add the points scored by the pointers and obtain the total score. A ball shot into the “DOUBLE” pocket doubles the total score of the game. The odd-colored marble scores double the value of the pocket in which it comes to rest, and if shot into the “DOUBLE” pocket makes the score of the game four times its normal value.

There are no “OUT” pockets on this game and a marble rolling down against one of the auxiliary spring slides may be shot back up the field to score.

Manufactured by THE LINDSTROM TOOL & TOY COMPANY

Bridgeport, Conn., U.S.A.

Oorspronkelijk aanwezig bij het spel: 7 knikkers, waarvan één met afwijkende kleur.

Reacties van onze community op dit bord.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Translate Site >>>
0
Wil je iets kwijt over dit bord? Laat een reactie achter!x