Formaat
3cm x 22.3cm x 40cm
(Hoogte x Breedte x Lengte)
Favorieten

Vind je dit een mooi knikkerbord? Voeg hem toe aan je favorieten!

“De Voetbalwedstrijd”

De leren bal met veter, de “kistjes” in plaats van de moderne kicksen, de prachtige shirts en een grasmat waar de maaier nog best wel een keer overheen had gekund, de vierkante doelpalen, dit alles ademt de sfeer van vroeger. Toen was echt niet alles beter, zeker het voetbal niet altijd, maar er was wel wat meer respect voor de tegenstander, er werd niet zo veel gezeurd tegen de scheids en als je een kleun kreeg dan stond je gewoon weer op. Als dat laatste niet lukte dan wist het publiek dat er echt iets aan de hand was. Eer was nog een stukkie belangrijker dan geld in die dagen. Knikkerspellen en andere kinderspelletjes zagen er toen ook nog heel anders uit dan de spelletjes tegenwoordig en dit knikkerbord past wel bij die tijd. Simpel en “doeltreffend”. 

Het is gemaakt van hout en karton. De buitenranden, de twee verticale latten, de body van het schietmechaniek en de onderste gegolfde latje zijn van hout en de bodemplaat bestaat uit twee lagen karton. In de bovenste laag zien we 9 knikker-potjes aangebracht met elk een score, vaak nog net zichtbaar, van 10 tot 100. Ook de “potjes” helemaal onderaan hebben een score, van 1 tot 5. Precies midden onder elk rode potje zit of zat een spijkertje. Rechts is het al eerder genoemde schietmechaniek, een ijzerdraad met aan de binnenkant een trekveer en aan het uiteinde een klein houten blokje om de knikker weg te schieten. Mogelijk dat er ooit aan de trekker nog een knop of ringetje heeft gezeten, zoals bij een aantal andere min of meer gelijksoortige spellen in mijn verzameling. Onder de bovenste laag karton bevindt zich nog een tweede laag van rood karton om te voorkomen dat de knikker door het spel heen valt. De halfronde boog bovenaan het spel is eveneens van karton.

De twee illustraties tonen actiebeelden van een voetbalwedstrijd waar sprake is van volop actie. Op de onderste, kleinere afbeelding zien we een schot op de goal waarbij de keeper nog niet geheel kansloos is, ook al lijkt een medespeler al te juichen. Opvallend is de code 168/2 op dezelfde afbeelding. Nu alleen nog even uitzoeken waar die voor staat; vast niet de einduitslag van deze wedstrijd!

Reacties van onze community op dit bord.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Translate Site >>>
0
Wil je iets kwijt over dit bord? Laat een reactie achter!x