Formaat
3cm x 25.3cm x 59.5cm
(Hoogte x Breedte x Lengte)
Favorieten

Vind je dit een mooi knikkerbord? Voeg hem toe aan je favorieten!

Bim-Bam

Het trekbiljart BIM-BAM is een product van de HOMAS Spelenfabriek uit Assen, Nederland. Het is van hout vervaardigd met rechts het schietmechaniek met de rode knop en onderaan het knikkerreservoir. Dat laatste is zo gemaakt dat door de bolling in de boven en onderkant geen dekseltje nodig is. Op de zijkant linksonder zit een draailuikje waarmee het reservoir kan worden opengezet of afgesloten. Op de afbeelding zien we een klok met twee metalen wijzers en de hele uren hebben elk een ronde opening om een knikker in op te vangen, met uitzondering van het tijdstip van 6 uur; hier wordt het knikker-bakje door 3 nietjes gevormd. Onder de klok hangt de slinger waarop onderaan een jongetje en meisje op een dwarsbalk zitten mee te bewegen. Ook hier zien we knikker-potjes gemaakt met behulp van nietjes. Links en rechts zien we nog een kraaiende haan en een grote bel, de BIM-BAM. Helemaal bovenin zien we, in plaats van een doorlopende halfronde metalen boog, twee kleine, licht gebogen metalen strips die de baan van de knikker kunnen beïnvloeden.

Het schietmechaniek werkt nog goed en het spel is compleet, dus er kan mee gespeeld worden. De verf op het speelveld begint ondertussen aardige af te bladderen. Op de achterkant staat het volgende te lezen:

TREKBILJART Bimbam                                             Een Homas’ spel

Spelregels. Er kan een willekeurig aantal personen aan het spel deelnemen. Eén voor één worden de glazen kogels met de trekker rechts onder afgeschoten. Met de trekker regelt men de kracht van het schot. Vooral niet te hard schieten, want dan vliegt de kogel voorbij de vangpotjes. 

Premie. Tracht in elk geval een kogel in het vangpotje 12 te krijgen. Indien U dit gelukt is, dan mag U voor elke kogel die verder in de gaten van de wijzerplaat gekomen zijn 5 punten extra bij Uw totaal tellen.

Winnaar. Wanneer alle kogels zijn afgeschoten, telt men het aantal punten van de gevulde vangpotjes tezamen. Alvorens men begint spreekt men af, hoeveel beurten ieder krijgt, b.v. 3 of 5. Als een ieder is uitgespeeld, worden de behaalde punten geteld. Wie de meeste punten heeft is winnaar.

                                                                                   HOMAS’ Spelenfabriek

Nadruk verboden

Dit Homas’ spel is in de periode 1950-1970 op de markt gebracht. Het origineel heeft twee witte wijzers van plastic op de klok. Deze zijn hier door een vorige eigenaar vervangen door metalen wijzers!

Reacties van onze community op dit bord.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Translate Site >>>
0
Wil je iets kwijt over dit bord? Laat een reactie achter!x