Formaat
6cm x 22cm x 47.5cm
(Hoogte x Breedte x Lengte)
Favorieten

Vind je dit een mooi knikkerbord? Voeg hem toe aan je favorieten!

Ri-boul-ding

Dit Franse spel wordt gespeeld met kleine metalen kogeltjes die rechtsonder met een nog goed werkend trekmechanisme worden afgeschoten. Op het speelveld zijn ijzeren spijkertjes aangebracht en er bevinden zich knikkerkuiltjes in zwarte vakjes met een waarde van respectievelijk 10, 20, 50 en 100 punten. Daarnaast zijn er nog 3 knikkerkuiltjes in rode vakken met een waarde van 2.000, 1.000 en 500 punten. Het spel is afgedekt met een glasplaat waar rechtsboven een stukje van ontbreekt en het speelveld ligt links iets hoger in het houten frame dan rechts, waardoor de knikkers die niet in een kuiltje vallen automatisch weer naar het trekmechaniek rollen, behalve wanneer ze helemaal links op het spel in de groene strook links van het houten latje belanden. 

De tekst onderaan geeft de volgende informatie over o.a. de spelregels:

                                               Billard a Retour de Bille

                                                   RI-BOUL-DING

Règle du jeu – faire passer les billes du coté droit, les lancer l’une ap(r)ès l’autre avec la tirette reservée a cet effet. Le gagnant est le joueur qui aura fait la plus grosse série. La bille rouge compte triple  –  La bille verte compte double. Les billes tombant dans la rainure gauche sont perdues.

                                                  Modèle déposé

Informatie over de fabrikant van het spel heb ik (nog) niet kunnen vinden, wel dat het in Frankrijk is vervaardigd in de periode 1930-1940.       

Reacties van onze community op dit bord.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Translate Site >>>
0
Wil je iets kwijt over dit bord? Laat een reactie achter!x