Formaat
2.5cm x 33cm x 49.8cm
(Hoogte x Breedte x Lengte)
Favorieten

Vind je dit een mooi knikkerbord? Voeg hem toe aan je favorieten!

Sio Rolly

Bij de beschrijving van mijn knikkerspel “ROLLY” heb ik verwezen naar deze sio Rolly. Dit spel wordt op precies dezelfde manier gespeeld: Leg een knikker of kogel op het metalen oog linksboven en probeer vervolgens door de twee houten balkjes aan de zijkant (deze ONTBREKEN) te bewegen de knikker uit het oog te duwen zodat deze op de bovenste van de 11 dwarslatjes valt. Laat de knikker vervolgens voorzichtig naar rechts rollen en probeer hem op de dwarslat met de score 10 te laten vallen, rol naar links en laat op de dwarslat met de score 20 vallen, enz. Bij dit spel ontbreken de houten balkjes/hefboompjes waarmee je de dwarslatjes kunt laten kantelen (zie: het spel “ROLLY”). Je kunt wel duidelijk de gaten in de zijkanten van het spel zien waar ze ooit waren bevestigd.

De eindscore van een speler wordt bepaald door het aantal succesvol afgelegde dwarslatjes (zodra de knikker een score passeert telt die mee). Valt een knikker van het latje af naar beneden dan kan de score niet verder oplopen. Lukt het de speler ook om de knikker via het onderste latje in het metalen oog rechtsonder te krijgen, dan krijgt hij/zij nog een extra bonus van 150 punten.

Dit spel is geproduceerd door sio bv, Amsterdam, Holland (het logo is te zien onderaan op het speelveld). In 1940 is patent aangevraagd op dit spel door de heer Herbert E. Armstrong in Amerika (patent nr. 2.223.981). Het patent verviel in 1957 en staat dan ook niet meer vermeld. Sio (Speelgoed Industrie Overijssel) was producent van kinderspeelgoed in Vroomshoop. Het verkoopkantoor was gevestigd op de Herengracht 25 te Amsterdam. De merknaam wordt met kleine letters geschreven. De fabriek werd opgericht in 1938. In 1982 brandde de fabriek af en kwam er een definitief einde aan sio.

Deze fabrikant heeft naast dit exemplaar nog een aantal knikkerspellen ontwikkeld, zoals de “Labyrinth” en een zogenaamde Jodelbaan.

 

Reacties van onze community op dit bord.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Translate Site >>>
0
Wil je iets kwijt over dit bord? Laat een reactie achter!x