Formaat
5cm x 30cm x 32.8cm
(Hoogte x Breedte x Lengte)
Favorieten

Vind je dit een mooi knikkerbord? Voeg hem toe aan je favorieten!

Labyrinth

Bij dit spel is behendigheid vereist en waarschijnlijk ook een grote dosis doorzettingsvermogen. De speler legt de knikker bij aanvang van het spel op de startpositie bij het getal 1. Door de knikker te balanceren op de houten dwarsligger met de oranje knoppen aan de uiteinden probeer je de route langs de knikkergaten af te leggen. Spelregels worden niet vermeld op de achterzijde, maar zijn eenvoudig vooraf te bepalen, bijv.: elke speler krijgt 3 kansen en per kans telt de score van het laatst behaalde knikkergat, waarbij aangetekend dient te worden dat een speler niet van de vaste route mag afwijken. Winnaar is de speler met de hoogste score na 3 pogingen. Een knikker die door een van de 25 openingen naar beneden valt kan er aan de bovenkant weer uit worden gehaald.

Dit spel is (net als de sioROLLY) geproduceerd door sio bv, Amsterdam, waarvan het logo rechtsboven staat afgebeeld (sio design). Sio staat voor Speelgoed Industrie Overijssel, een producent van kinderspeelgoed in Vroomshoop. Het verkoopkantoor bevond zich in Amsterdam, op de Herengracht 25. De merknaam wordt met kleine letters geschreven. De fabriek werd opgericht in 1938 en in 1982 kwam er een einde aan sio nadat de fabriek was afgebrand.

Het spel is hoogstwaarschijnlijk na 1960 vervaardigd, het ziet er bijna als nieuw uit en er zijn geen beschadigingen.

Deze fabrikant heeft naast dit exemplaar nog een aantal knikkerspellen ontwikkeld, zoals de “Sio Rolly” en een zogenaamde Jodelbaan.

 

 

Reacties van onze community op dit bord.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Translate Site >>>
0
Wil je iets kwijt over dit bord? Laat een reactie achter!x